Årsredovisning

Aktiebolaget trav och galopp

2013

Ungdomspolitikerna i stallet på Visbytravet.

ALMEDALEN - STÖRSTA MÖTESPLATSEN

För fjärde året i rad fanns ATG på plats på Gotland i samband med Almedalsveckan 2013.

- Almedalen är den största mötesplatsen för beslutsfattare, myndigheter, organisationer och företag. Under åtta dagar hålls över 2 000 seminarier i olika ämnen plus mängder med individuella möten. Vi tycker att det är viktigt att vara med, att synas och informera, att påverka i rätt riktning, säger Leif Almgren, på ATGs vd-stab.

På tisdagen under Almedalsveckan bjöds det på lunchtrav på Skrubbs i Visby och ATG, ST (Svensk Travsport) och HNS (Hästnäringens Nationella Stiftelse) passade på att bjuda in politiker till en levande upplevelse.
- Man kan säga att vi tog Almedalen till travet. Vi fokuserade på ungdomssidan och det var bland annat en debatt mellan de politiska ungdomsförbunden om ungdomsarbetslöshet. Det var förstås också fokus på att förklara vår positionering på spelmarknaden, säger Leif Almgren.

- För första gången körde vi även ett politikerlopp där representanter från olika ungdomsförbund fick tävla mot varandra. Vi hade sytt upp speciella kördressar och de var så snygga och populära att vi kunde se dem inne i staden sedan. Travloppet blev mycket uppskattat och uppmärksammat, säger Leif Almgren.

Segrare i politikerloppet blev KDU:s Felicia Lundqvist och hästen Timber Hope.