Årsredovisning

Aktiebolaget trav och galopp

2013

Musse Hasselvall.

MUSSE UTMANADE SIG SJÄLV

2010 blev han utsedd till Sveriges bäst klädda man.
2013 drog Musse Hasselvall på sig jockeydress och vi fick följa hans väg till vinnarcirkeln på Täby Galopp.

Kampsportaren, debattören och tv-profilen Musse Hasselvall utmanade sig själv rejält när han bestämde sig för att ta ryttarlicens.

Under tio veckor 2013 fick vi följa hans trägna kamp i webb-tv-serien ”Mitt liv som Jockey”.

Tränaren Alex McLaren och championjockeyn Per-Anders Gråberg var handledare i serien som gav en unik inblick i hur tufft och krävande livet som jockey är.

Musse Hasselvall lyckades till slut att få sin licens och äventyret fick sedan ett riktigt Hollywood-slut då han även vann sin tävlingsdebut på Täby på hästen Ailsa Carmel.
- Det känns så otroligt att höra ljudet av hästar i galopp. Att känna djuret bredvid mot sitt eget ben… Det är fantastiskt, verkligt och overkligt på samma gång. Man sitter på en häst i 65 km i timmen, det är omöjligt att inte älska den grejen, säger Musse Hasselvall.

”Mitt liv som Jockey” producerades av OTW för Kanal 75/ATG och visades i nio avsnitt på Expressen TV, ATG.se och ATG PLAY.

Programmet visades även i Lunchgaloppen på TV4 Sport på söndagar.
- Som lillasyster till travet får galoppen ofta stå i skuggan, men med den här satsningen galopperade sporten fram på egna, starka, fräscha och kaxiga ben, säger Pär Carlsson, exekutiv producent på Kanal 75.